home financiele planning echtscheidingsbemiddeling contact  
Martin's finacial planning Echtscheidingsbemiddeling
 
Echtscheidingsbemiddeling
Wat doen wij voor u
Waarom MFPA inschakelen
Financiele aspecten
Na de scheiding
Voordelen van MFPA
Links
 

Financiele aspecten

De financiele afwikkeling van de echtscheiding is vaak een heel belangrijk punt in de procedure. Beide partners willen graag weten waar ze aan toe zijn op het gebied van het netto besteedbaar inkomen. Er zijn dan vaak wat knelpunten. De belangrijkste financiele knelpunten in de echtscheidingen zoals wij deze tegenkomen zijn:

De eigen woning
Vaak wil een van de partners in de woning blijven. De vragen die dan vaak wordt gesteld zijn : Is dit mogelijk? Wat zijn de lasten? Hoeveel blijft er dan nog netto besteedbaar over. Sinds de invoering van de zogenaamde bijleenregeling is dit een veel complexer vraagstuk geworden. MFPA kan u prima helpen bij de advisering over de nieuwe woning en de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Verzekeringen
Veelal zijn de hypotheken afgesloten op basis van een levensverzekering. Denk hierbij aan de spaar, beleggings of hybride hypotheek. Hoe moet men omgaan met de polis. Afkopen? Splitsen of voortzetten door een van beide partners? Hierin zijn ook verschillende zaken van belang waarbij MFPA u prima kan adviseren.

Alimentatie
Wij maken voor u alimentatieberekeningen gebaseerd op de normen zoals die ook door de rechterlijke macht worden gehanteerd. Wat vooral belangrijk is is het inzichtelijk maken van wat er bij alimentatie als netto besteedbaar inkomen overblijft. Zowel voor de alimentatieplichtige als voor de alimentatiegerechtigde. Met deze berekening weet u precies wat u maandelijks kunt besteden.

Pensioen
U kunt een deel van uw pensioen kwijtraken door echtscheiding. De wijze waarop dit wordt verrekend of verevend is belangrijk. Wij maken voor u de gevolgen hiervan inzichtelijk.

© 2008 martin's financieel planning
creatie: carenZa